Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

ΤΟΛΜΗ: «Οποιο κόμμα και να κερδίσει τις εκλογές θα κληθεί αμέσως μετά την ορκωμοσία να δώσει λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα. Eίναι δεδομένο ότι θα απαιτηθούν (...) τολμηρές κινήσεις για την τόνωση της επιχειρηματικής, συνολικά της οικονομικής δραστηριότητας (...) Aπαιτείται, λοιπόν, υπεύθυνη στάση από τα πολιτικά κόμματα που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία». (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: «Δημόσιες επιχειρήσεις που είχαν μπει σε τροχιά ιδιωτικοποιήσεων, μεγάλα έργα υποδομών, μεγάλες προμήθειες και επενδύσεις του δημόσιου τομέα της οικονομίας και ειδικά των μεγάλων ΔΕΚΟ, μπαίνουν λόγω της προκήρυξης των εκλογών, προσωρινά ή και μόνιμα, ανάλογα με την περίπτωση, στο "ψυγείο" (...) πάγωσαν σχεδόν αυτόματα οι διαδικασίες για την πώληση σε στρατηγικό επενδυτή του 23% της ΕΥΑΘ, γεγονός που παραδέχονται και στελέχη προσκείμενα στις τρεις κοινοπραξίες που εκδήλωσαν επίσημα το ενδιαφέρον τους. Πρόκειται για τις κοινοπραξίες της γαλλικής Suez με την Ελλάκτωρ, της επίσης γαλλικής Veolia με τη ΜΙG, και της ισπανικής Αqualia με εγχώριο εταίρο τη ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ (...) Στο "ψυγείο" οδηγείται και η ούτως ή άλλως περίπλοκη περίπτωση ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ). Για την εταιρεία που εμπορεύεται σήμερα σχεδόν κατ΄ αποκλειστικότητα το φυσικό αέριο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι περισσότεροι από τους μεγάλους ενεργειακούς ομίλους της Ευρώπης και φυσικά και εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, όπως είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια (...) Ακόμη, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα μπουν στο "ψυγείο" και οι ιδιωτικοποιήσεις της Λάρκο και των Φωσφορικών Λιπασμάτων (...) Σε πλήρη ανατροπή οδηγούνται τα όποια σχέδια της κυβέρνησης να πωλήσει στην Deutsche Τelecom ένα επιπλέον ποσοστό 10%, από το 20% που κατέχει ακόμη στον ΟΤΕ». (το θέμα στα ΝΕΑ)

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ: «Συμβαίνει με τον Κώστα Καραμανλή ό,τι συνέβη με τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1932 (...) σε μια περίοδο κρίσιμη για τον ελληνισμό (...) Η Ελλάδα εκτός από την παγκόσμια οικονομική κρίση έχει μπροστά της ένα κρίσιμο τετράμηνο, στο οποίο θα κριθεί η πορεία της Τουρκίας και των Σκοπίων προς την Ευρώπη». (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ